Traybaked grønnsaker med seifilet

Prøv vår ovnsbakte seifilet med grønnsaker for en enkel og rimelig middag. Alt bakes i én form – fisken på et lekkert lag av grønnsaker. Perfekt for et rimelig, næringsrikt, smakfullt og lettvint måltid.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 210 grader.
  2. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  3. Skrell gulrøtter og skjær dem i små staver.
  4. Bland potetene og gulrøtter med olivenolje, salt og pepper, i en ildfast form.
  5. Bak midt i ovnen i ca. 15-18 minutter, til grønnsakene er knapt møre, men gjerne med en gylden farge.
  6. Skyll purre og skjær den i strimler (det er viktig at purre skylles godt. Du kan skjære den opp først og så skylle skivene etterpå).
  7. Ha purre, hvitløk og knuste tomater i formen, og rør rundt.
  8. Skjær seifilet (eller seiblokken om du bruker den fryste varianten) i 4 biter.
  9. Legg seifiletene i formen , drypp litt olje og sitronsaft på. Legg 1/2 sitronskiver på hver bit.
  10. Stek videre i ovnen, i 10-15 minutter. Retten er ferdig når fisken flaker seg.
  11. Dryss persille over og server.

Du kan bruke den fisken du ønsker. Om du bruker fryst fisk så kan den være halvtint. Det går fint. Torsk eller en annen hvit fisk passer godt til denne retten. Har du grønnsaker til overs så bruk dem gjerne i en slik form. Bruk fantasien. Det meste passer.

En liten rømmeklatt på hver porsjon er digg.

Del på Facebook